Начало / Блог / 10 от най-добрите блогове за пътешествия
10 от най-добрите блогове за пътешествия

10 от най-добрите блогове за пътешествия

Има стотици хиляди блогове за пътешествия и приключения. Ето и десет от най-добрите които сме подбрали за вас и си заслужава да се следят:

 

Intelligent Travel

Twitter: @natgeotraveler
Блогът National Geographic Traveler е може би най-добрият в туристическата сфера. Отличната комбинация включва статии от цял ​​свят и съпоставяне на интересни факти, насоки за безаварийно пътуване, както и консултация на потребителя.

 

501 Places

Twitter: @501places
Нанди Джароз балансира между внимателен и хумористичен стил на статиите, смесва дебати като например дали трябва да посетите една и съща страна два пъти и приказки от собствените си пътувания. Последните винаги са склонни да имат необичайна насока, като  ”Това, което направих на моя празник…” дрън-дрън.

 

Inside the Travel Lab

Twitter: @insidetravellab
Абигейл Кинг е друг писател, който успява да погледне отвъд очевидното и да подходи към нещата от различен ъгъл. Нейните мнения рядко са нeщо по-малко от качествeно четиво.

 

Legal Nomads

Twitter: @legalnomads
Джоди Етенберг един от най-големите куратори в интернет. Тя винаги намира интересни неща от неизвестни краища на киберпространството за да ги сподели със света. Нейният блог е отличен.

 

Wandering Earl

Twitter: @wanderingearl
Дерек Байрън е един от многото номади които постоянно пътува по света и пише за него. Какво го отличава от случайните мнения и съвети – той е страхотен в мнения от типа “Защо не се сетих за това” .

 

Uncornered Market

Twitter: @umarket
Много лични блогове за пътуване са станали гигантски, разтегнати и комерсиализирани. От тях Uncornered Market е успял да се запази прагът на високото качество.

 

Nerd’s Eye View

Twitter: @nerdseyeview
Блог на Пам Мандел е много повече от обикновено добро писане. За нея не е толкова важно за къде или какво пише, а начина по който разказва историята. Хавай, Австрия и Сиатъл са нейните силни дестинации.

 

Gran Tourismo

Twitter: @gran_tourismo
Блогът на Лара Дънст и Терънс Картър е почти като списание. Те пътуват по света, опитвайки се да живеят като местните жители. Категориите в блога  включват предложени пешеходни турове, сравнения на търговски цени и интервюта с изявени местни жители, които имат какво да споделят за дома и град си.

 

Atlas Obscura

Twitter: @atlasobscura
Ако сте от този тип хора, които обича ровене в странности, докато са в чужбина, то Atlas Obscura е вашият герой в мрежата. Той се отказва от очевидните забележителности, за да  постави фокуса върху странни и често откровено глупави алтернативи.

 

48 Hour Adventure

Twitter: @48houradventure
Има недостиг на “вдъхновяващи” блогове???  48 Hour Adventure работи в правилната посок. В основата на сайта е колекция от предложените 48 часови маршрути за различни градове по света. Една проста концепция, която работи..

Начало