Начало / По света / Северна Америка / Бахамските острови – откритието на Колумб
Бахамските острови – откритието на Колумб

Бахамските острови – откритието на Колумб

Бахамските острови е мястото където Христофор Колумб хвърля котва за първи път. В търсене на пътя към Индия той се натъква на неизвестен дотогава рай. Първият остров, който се появява пред очите му е Гуанахани, който той наименува Сан Салвадор.

Bahamas

Бахамски острови

На 12 октомври 1492 г. великият мореплавател е посрещнат с отворени обятия от карибските индианци, които обитават тези територии. Сан Салвадор прилича много на другите острови от Бахамите – парче земя, заобиколено от сините води на морето и дарено с невероятни пясъчни плажове и очарователни иглолистни гори.

Бахамските острови са така многобройни, че дори и местните жители не знаят колко са точно. Може би 700, а може би 3 000? Всичко зависи от това какво включваме в сметката и какво не. Много от      островчетата са собственост на кинозвезди, бизнесмени и други богати личности, привлечени от данъчните облекчения. Тази ситуация благоприятства развитието на островите и днес те се славят като скъпо и изтънчено място.

Bahamas

Бахамски острови

Бахамският архипелаг е истински рай за любителите на водолазния спорт. В топлите води, между кораловите рифове, тропическите риби могат да се наблюдават на дълбочина 40 метра. За жалост развитието на туризма има и негативни последици: в околностите на град Насау на о. Ню Провидънс се издигат върволици от хотели, които напомнят за тези по брега на Черно море. Животът в Насау и Фрийпорт на о. Гранд Бахама е силно американизиран. Тук обикновеният турист от САЩ намира всичко, което желае.

Начало